top of page

Over Marlies Tousain

 

Marlies is dé dagvoorzitter die inhoud en impact combineert. Met haar vakkennis en flair creëert ze een perfecte balans tussen diepgang en luchtigheid. Ze inspireert, adviseert en vergroot de betrokkenheid van alle deelnemers.


Daarin gaat ze bevlogen, kritisch en slagvaardig te werk. Ze overziet de business over de volle breedte en komt snel tot de kern. Als geen ander weet Marlies dat nieuwe strategieën en initiatieven niet in beweging komen door powerpoints en mails. Het vraagt leiders die de strategie vóór en doorleven. Met hoofd en hart en dat op een aanstekelijke manier weten over te brengen.

 

Dagvoorzitter+

Marlies is te boeken als (podcast) presentator, dagvoorzitter, workshop begeleider, tafelhost & sprekerscoach.

Haar passie voor het podium is gedurende de jaren gegroeid. Vaak vroegen opdrachtgevers Marlies om een strategie te lanceren in de vorm van een groot event, online programma of een talkshow. Met de unieke combinatie van deskundigheid als topmarketeer, boardroom advisor en executive coach weet ze wat er nodig is om elk event naar een hoger niveau te tillen. Het is mede daarom dat Marlies een veelgevraagde dagvoorzitter is.

 

Inhoudelijk sterk

In verschillende commerciële (directie)rollen deed Marlies ruimschoots ervaring op in de Champions League van grote merken in FMCG (o.a. Unilever, Heineken, SAB Miller, Douwe Egberts, Red Bull). Ook is ze betrokken bij organisaties in opkomende markten en snelgroeiende startups. Marlies is verbonden aan de Erasmus Universiteit als executive teacher. Ook is ze mede oprichter van Impact Companions. Om bedrijven in hun kracht te zetten als “force for good”. Want “brands that matter. Do better”.

Als MT sidekick biedt ze de unieke combinatie van vakinhoudelijk adviseur en coach in één. Zowel het heldere verhaal als de beweging. Zo helpt ze leiders & teams om hun impact te vergroten. Marlies is Nobco gecertificeerd coach. Om snel tot de kern te komen maakt ze onder andere gebruik van systemisch werk en organisatie opstellingen. Indien de opdracht erom vraagt werkt Marlies samen. Uit haar netwerk van getalenteerde vakfanaten kiest ze de juiste mix voor het beste resultaat.
 

Met hoofd en hart

In 2021 was Marlies de initiator van Help de Horeca, om horeca ondernemers in Covid'19 tijd te steunen. Het initiatief werd breed opgepakt door Heineken en 50 andere partners en werd uiteindelijk uitgerold in 21 landen. In 2023 lanceerde Marlies de podcastserie Borstkanjers voor lotgenoten en iedereen om hen heen.

Als partner, moeder van 2 jonge kinderen én ondernemer zijn privé en zakelijk voor Marlies onlosmakelijk verbonden. Gedreven door vrijheid, plezier en ambitie biedt elke nieuwe fase kansen voor mooie avonturen.

Of zoals Land Rover het zegt: One life, live it.

bottom of page