top of page
  • Foto van schrijverMarlies Tousain

Brand brief

Bijgewerkt op: 5 jan. 2021

Aan: alle marketing en algemeen directeuren van NederlandDoe je mee?

Nederland, wordt wakker. Kopt Vrij Nederland met een indrukwekkend artikel van Jan Terlouw in juni 2018. De tekst raakt me en zet me aan om op te starten wat er al lang in me leeft. Ik vind namelijk “iets” niet normaal.

Jaarlijks wordt er grofweg 7 miljard aan media geld in Nederland uitgegeven. Dat is ongeveer net zoveel als het totale defensie budget. Serieus geld. Geld dat wordt uitgegeven aan ongevraagde boodschappen die in het gunstigste geval nice to know zijn, maar in veel gevallen de doelgroep niet bereikt.

Mij zit dat niet lekker. Sterker nog. Het frustreert me. Want met alle mooie beloftes die staan geformuleerd (in brandkeys, brand propellors en andere positonerings tools) zouden we zoveel meer kunnen doen. En sterker, moéten doen. Door te gaan leven waar je als merk voor staat. Verantwoordelijkheid nemen, daar gaat het om.

We leven in een tijd van urgente uitdagingen. Mijn overtuiging is dat merken een belangrijke bijdrage in de oplossing kunnen leveren. Merken hebben namelijk bereik, en een stem.

Stel nou, dat we er met elkaar voor kiezen om 5% van ons budget om te zetten naar daden. Geen brand activation. Maar echt van betekenis zijn. Met initiatieven die passen bij jouw merkbelofte. Van mens tot mens. 5% waarop je op korte termijn geen impact ziet op je cijfers. Maar waar je hart sneller van gaat kloppen. Waar je nog weken over napraat. Omdat wat je doet, ertoe doet. Voor jou, voor je collega’s, voor je klanten.

Dit vraagt om een verandering in het systeem. Een nieuwe mindset. Want beweging komt uit mensen. Elke persoon, elk bedrijf, kan kiezen om het anders te doen. Dus wij kunnen die beweging met elkaar starten. Vandaag nog.

Waarom NU? Grote kans dat “purpose” een plek heeft gekregen in je plannen. (Oké, ik vind purpose een vreselijk woord, maar we zijn het er over eens dat het gaat over meer betekenis, meer impact. Iets positiefs achterlaten dat groter is dan onszelf). Kans om te kiezen om door te gaan op het oude pad (de manager) of te kiezen voor het nieuwe normaal (de leider).

Mijn doel is om voor komend jaar minimaal 15 merken in beweging te brengen. Die laten zien dat het anders kan. Met zaken die raken. Want klanten vragen het, medewerkers willen het en ook aandeelhouders zien het voordeel.

Beginnen kan vandaag. Doe je mee? Bel of mail Marlies50 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page